Menukaart

BORREL

Wij houden ervan om te beginnen met een borrel. Een biertje of bubbel gepaard met 

een kleine hap om de avond goed in te luiden!


Keks bitterballen rund 2,00 per stuk

Truffel Mayonaise


Keks bitterballen kreeft 2,20 per stuk

Truffel Mayonaise


Gillardeau oesters 2,75 per stuk

Rode wijn azijn, sjalotten 


Pata Negra 12 per 80 gram

Vers van het bot gesneden 


CruditÉs 6,50 

Rauwe groentes met tomatenhumus 



VOORGERECHTEN

Smaakvolle starters vervaardigd uit een mix van klassieke en nieuwe ideeën.

 

KOE

BEEF SUKIYAKI 7,50

Japans geïnspireerd gerecht met dunne plakjes rundvlees, enoki paddestoel en verse koriander

met warme runderbouillon “a table”


KEK KROKETJES 9,50

Vol rundersukade op een getoast brioche met frisse mosterd en mosterdzaad


STEAK TARTARE 15,50 

Van de haas gesneden, een klassieker aan tafel bereid


RUNDERSUKADE 15,50 

Krokant gebakken met gekarameliseerde ganzenlever en pastinaak.


KOE & KREEFT 

VITELLO VAN KOE EN KREEFT 9,50

Dun gesneden runderentrecote met kreeft en kreeftenmayonaise 


KEK TARTARE 15,50

Rauw gesneden steak van de haas met rivierkreeft, zuurdesemcrouton en gepocheerd ei


KREEFT 

BISQUE D'HOMARD 8,50

Intense kreeftensoep met een toefje koffieroom


HALVE KREEFT 16,50

Kek's aardappelsalade en kreeften mayonaise


KOE NOCH KREEFT

TONIJN 8,50

Geschroeide Yellowfin tonijn met avocado, komkommer en limoen


TARTE TATIN VAN RODE BIET 9,50

Gekarameliseerde cashewnoten, mosterddressing en crème fraîche



HOOFDGERECHTEN

De mooiste stukken van de juiste koeien, gepaard met enkel verse kreeften 

uit ons eigen homarium boven de keuken. Al ons vlees wordt standaard 

medium-rare bereid omdat dan het vlees het best tot zijn recht komt.


KOE

KOE VAN DE DAG / MAGER VLEES  150 gram 21,50 / 220 gram 23,50

De ene koe is de andere koe niet! Dagelijks gaat onze chef op zoek naar het beste stukje “mager vlees”

uit de Benelux wat er op dit moment te verkrijgen is. Dit vlees bakken wij in de pan en serveren wij 

met saus op basis van eigen jus


KOE VAN DE DAG / VET VLEES  150 gram 24,50 / 220 gram 27,50

De ene koe is de andere koe niet! Dagelijks gaat onze chef op zoek naar het beste stukje “vet vlees” 

uit de Benelux wat er op dit moment te verkrijgen is. Dit vlees schroeien wij dicht op de grill en serveren wij 

met een frisse bearnaise


CHATEAUBRIAND 220 gram 29,50

Van de ossenhaas gesneden met “Beurre Café de Paris”


INDIAN DAGGER 17,50

Gemarineerde en gegrilde ossenhaas spies aan een dolk geregen in teriyaki geserveerd krokante garnituur


KOE BURGER 15,50 

Verse rundersteak, andijvie, biet, oude cheddar, augurk en tomatencompôte


KALFSZWEZERIK 29,50

Gepocheerd en gebakken hartzwezerik, geserveerd met saus van calvados


KOE EN KREEFT 

Bij "KOE VAN DE DAG" bieden wij de optie om de vleesportie van 220 gram naar 100 gram 

te brengen en daarbij een warme halve kreeft uit onze eigen homarium te serveren.


Meerprijs á 4,50 


KREEFT  

HELE KREEFT 32,50

Dagelijks vers aangeleverd, iets meer dan een halve kilo


RAVIOLI 19,50

Gegaard in kreeftenjus met een uitgehaalde halve kreeft en jonge geschaafde parmezaan


SALADE KREEFT 32,50

Salade van hele kreeft met verse truffel 


KOE NOCH KREEFT

KABELJAUW 18,50

Filet op de huid gebakken, saus van "Moutarde de Meaux" en geschaafde bloemkool


KEK'S VISJE 21,50

2 in roomboter gebakken sliptongen met remoulade


GROENE ASPERGES  21,50

Parelgort, Grado Padano, paddestoelen en groenteboullion “a table” 


 

----

 

MENU KEK

3 gangen á 35,00


VITELLO & BISQUE D' HOMARD

Dun gesneden runderentrecote met

kreeft en kreeftenmayonaise  


KOE EN KREEFT

Mager vlees met Cassoulet van kreeft


Crème brûlée 

Vanilleroom en karamelijs.

 

----


PLATEAU PRESTIGE

2 gangen á 45 (enkel per tafel)


KEK TASTE

Verschillende voorgerechten van Koe & Kreeft


DAGVLEES EN KREEFT

Combinatie van het mooiste vetste vlees in huis aangevuld met kreeft



----


T(K)OETJES



PISTACHE PANNACOTTA 6,50

Citroencreme, kruimeldeeg en vanille-ijs


Scropinno 6,50

De echte en vers bereid


KEK TASTE 6,50

3 kleine, zoete desserts


CRÉME BRÛLÉE 7,50

Vanilleroom en karamelijs


CRÊPES SUZETTE 11,50

Klassieke tafelbereiding waarbij de geflambeerde flensjes sierlijk worden geserveerd, overgoten met een saus van karamel en Grand manier


CHOCOLATE DREAM 11,50

Niet voor niks geheim


KAZEN 7,50

Drie soorten koekaas met notenbrood en vijgencompote


----



KINDERKAART

Voor:

-Kleine carpaccio

-Tomatensoep of runderbouillon

-Rivierkreeften cocktail

 

Hoofd:

- steak met friet

- pasta bolognese

- pizza

 

Nagerecht:

-kinderdessert

 

€ 17,50

 

Bij Restaurant KEK willen we niet alleen dat onze volwassen 
gasten heerlijk kunnen dineren, ook onze jonge gasten verrassen wij graag.